Onze diensten

Assistent Bouwheer

Optimaliseer uw bouwproject met een Assistent Bouwheer:
uw expert in Administratie, Financiën en Communicatie!

Assistent Bouwheer

Wenst u een actieve bouwheer te zijn, dan kan u ons inschakelen als assistent bouwheer. Met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring begeleiden we ook de éénmalige bouwheer in het volledige proces. We verzorgen de administratie en financiële controle van en voor alle partners. Zo worden bv. de vorderingen door ons verzorgd en zijn deze binnen 24u bij alle partijen. Bij een afgewerkt project opgevolgd via de BouwData werkmethodiek kan u opvragen hoeveel bv. de klimaatinstallatie van de operatiezalen precies gekost hebben.

De toekomst van efficiëntie
en kwaliteit in bouwprojecten

RIBA plan of work

BouwData knoopt via 9 afsprakenstelsels bestaande normen en standaarden aan elkaar tot een werkbaar en in de praktijk uitgetest proces. Het betreft de ISO 12006-2, ISO 19650-1&2, RIBA plan of work, EN 15221-4&6, NEN2699 / ICMS en classificatie systemen zoals SfB, CCS, Uniclass en Omniclass.

Hoe doen we het?

1. Drieledigheid
De drieledigheid van de BouwData werkmethodiek maakt een vlot bouwproces mogelijk met voordelen voor iedere stakeholder:

BOUWHEER: duidelijke en betrouwbare link tussen de vooruitgang van de werken en betalingen. Vertragingen worden vlug gedetecteerd doordat elke maand de stand van zaken ook grafisch voorgesteld wordt.

AANNEMER: wordt betaald wanneer hij mensen inzet, dus ook bij de opmaak van BIM modellen en een doorgedreven werkvoorbereiding om faalkosten te doen dalen, optimalisaties te zoeken en de doorlooptijd on site te verminderen. Daarenboven worden vorderingen binnen 24 uur na indiening van het dagboek der werken door ons, assistent bouwheer, afgehandeld.

ONTWERPER: wordt geheel ontlast van de maandelijkse vordering en krijgt zo meer tijd om de kwaliteit van de werken on site op te volgen.

2. EVM
Earned Value Management betekent dat je bij uitvoering de logica van de aannemer prioritair stelt t.o.v. deze van de andere stakeholders. Via de werkgehelen krijg je de link tussen financiële vordering en planning inzichtelijk! En door een “ticket systeem” bij elk vermoeden van wijziging, blijf je het proces voor!
3. Transparantie
De BouwData werkmethodiek vraagt aan de aannemer om de kosten- en tijdsinformatie van 3 zaken te delen met de andere stakeholders: werkvoorbereiding, projectmanagement en totale
kost werfinrichting.

Klaar om uw bouwproject naar een hoger niveau te tillen?

BouwData ©

Fruithoflaan 122/91
B-2600 Berchem
+32 (0)498 91 98 96

© All Rights Reserved by PB calc & consult | Algemene voorwaarden